Met dank aan ÔÇťDark skiesÔÇŁ 

Dark Skies

Dankzij 17,000 vrijwilligers heeft Cities at Night inmiddels een indrukwekkende 130,000 ISS foto┬┤s gecategoriseerd met behulp van de Dark Skies applicatie. Bekijk de kaart voor een overzicht van alle foto┬┤s gecategoriseerd als afbeeldingen van steden.

 •  Map

 •  

  Bekijk de kaart met foto┬┤s gecategoriseerd als afbeeldingen van Auroras, zonsondergangen en airglow zowel als een kaart met foto┬┤s uit andere categorie├źn.

   

  Met dank aan ÔÇťLost at nightÔÇŁ 

  Lost at Night

  Een aanzienlijke hoeveelheid foto´s zijn inmiddels gecategoriseerd als afbeeldingen van steden, maar hier houdt het werk niet op; de steden in de foto´s zijn nog niet geïdentificeerd. De Lost at Night applicatie helpt gebruikers bij het bepalen welke steden zichtbaar zijn in de foto´s. Door de metadata van de foto´s te raadplegen zijn we in staat te constateren waar de ISS zich ongeveer bevond toen de foto werd genomen. Om precies te zijn; de steden zichtbaar in de ISS foto´s bevinden zich binnen een 500 km regio van de ISS nadir. Met deze gegevens zijn onze vrijwilligers tot nu toe in staat geweest meer dan 2500 foto´s te situeren: Steden galerij

 •  Gallery
 • Nu dat ze ge├»dentificeerd zijn, kies een willekeurige foto afgebeeld hieronder en probeer deze een geo-referentie toe te wijzen met de hulp van de Night Cities applicatie.

  Polaroid

  Met dan aan ÔÇťNight citiesÔÇŁ

  Lost at Night

  Als we eenmaal de locatie van een stad weten, is het tijd voor het geo-referentie proces. Dankzij deze stap kunnen we de de geïdentificeerde foto´s correct positioneren op een fysieke wereldkaart:

  Google engine

  Helaas werkt Google Maps Engine niet meer sinds januari 2016. Dus de kaart is momenteel onbeschikbaar.

   Moza├»ek

  Hieronder bevinden zich voorbeelden van twee wereldkaarten die gedeeltelijk uit zwart wit foto┬┤s zijn gemaakt (zoals de Black Marble Map) en gedeeltelijk uit kleuren foto┬┤s (de data van de ISS). Ondanks dat dit voorbeeld een lage resolutie heeft is het niettemin interessant om te zien wat de potentie is van een wereldkaart met data in kleur in plaats van zwart wit.

 • Europa

 • Europa

 • Spain